От х:

Днес в x:

Охранители с пушки предотвратили кражбата на 30 бона при грабежа в София

Трима въоръжени с пушки охранители успели да предотвратят кражбата на близо 30 хил. лв. при грабежа в София тази сутрин. 

Инцидентът стана тази нощ около 3.40 часа, когато е подаден и сигнал към тел. 112. Обект на грабежа е бил шоурумът на "Дару кар" в столичния квартал "Дружба". 

До момента разследващите са установили, че крадците са били трима, като е имало и техен помощник, който ги е чакал в колата, с която те дошли - "Ауди" А6. Тримата първоначално опитали да отворят вратата на шоурума, но след като не успели, счупили стъклото на вратата и успели да влязат. От салона те отмъкнали метална каса и я качили в колата, след което се върнали на втория етаж, където имало още една каса.

След като изнесли първата каса обаче, те били забелязани от един от тримата охранители на обекта. Той стрелял два пъти във въздуха с пушка помпа с гумени патрони. Крадците побегнали към колата. В същото време останалите двама охранители подгонили бандитите, като единият опитал да стреля с пушката си, но безуспешно. След като го забелязал, шофьорът на автомобила открил огън по него, като успял да го улучи в дясната предмишница.

Бандата успяла да се измъкне, а след около 40 минути автомобилът им е открит напълно опожарен. В него е открита първата метална каса. Тя била разбита и празна. В нея е имало 3565 лв, а във втората, която не успели да отмъкнат, е имало над 30 хил. лв.

Образувано е досъдебно производство за грабеж, придружен с опит за убийство. За това престъпление наказанието е от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна. 

Раненият охранител е в болница с раздробена кост, в стабилно състояние. 

Колата, с която е извършен обирът, е била открадната на 6 декември 2015 г. от паркинг в София, а табелите са свалени от отчет и са отговаряли на джип, който е с нов собственик. Не е ясно с какво оръжие са стреляли крадците, но на място са открити гилзи от патрони тип "Люгер" 9 мм.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини