От х:

Днес в x:

Google купи компанията Moodstocks, специализирана в разпознаването на обекти със смартфон (видео)

Google закупи младата френска компания Moodstocks, която е специализирана в създаването на софтуер за разпознаване на обекти от реалния свят с помощта на смартфони.

За разлика от многото други подобни услуги за разпознаване на изображения и директно на обекти (Google също има подобно приложение), Moodstocks използва най-вече ресурсите на смартфона, а не на отдалечен сървър. Използват се нови алгоритми за машинно обучение и визуално разпознаване на данни.

След закупуването Moodstocks ще прекрати поддръжката и ще спре своите онлайн-услуги, а нейният екип специалисти ще се присъедини към научно-изследователския център на интернет-гиганта в Париж. Цената на сделката не е обявена. Но е известно, че през 2010 година компанията привлече европейски инвестиции в размер на $500 000.

Според неофициална информация, Google работи върху нова функция, която ще даде на притежателите на Android устройства възможност да осъществяват търсене директно с помощта на изображения. С други думи, няма да се налага въвеждането на текстово запитване - достатъчно е да се направи фотография на обекта, за който трябва да бъде получена информация от Глобалната мрежа. Вероятно, закупуването на стартъпа Moodstocks ще ускори разработването на тази функционалност.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини