От х:

Днес в x:

Пострадали при боя заради „Нощните вълци”: Задържаха ни заради плакати

Задържани бяхме заради плакат. Това заявиха пред bTV Иван Панчев и Иво Дашев, които пострадаха при стълкновение с български привърженици на руските мотористи „Нощните вълци”. В заповедта ми за задържане пише, че съм арестуван за държане на плакат. На моя плакат пишеше „Вън глутницата на Путин от България”, подчерта Дошев. На моя плакат имаше свастика със сърп и чук, каза Иван Пашев. 

По тази логика всеки музикален фен, който се разхожда с фланелка с изображение на среден пръст на фланелката си, трябва да бъде бит, добави Дошев, коментирайки и плакат със среден пръст. Странно е, че службите позволяват с години да се развиват такива полувоенни и паравоенни организации, изрази учудване Иван Пашев. Патриотизмът на тези хора се изразява с това да пребият петима души с палки, с електрошокове. Това е доблестта, това е нещото, което ги прави горди, заяви Дошев. От разказа на пострадалите стана ясно, че те дори не са видели „Нощните вълци”. Ако искахме да ги саботираме, щяхме да отидем там, където искаха да съдят дръвче, завърши Дошев.

Двамата, заедно с Петя Станчева са от групата, която искала да изрази негативното си отношения към мотошествието на „Нощните вълци”. Тримата обясниха, че са организирали във „Фейсбук” събитие, на което да изразят несъгласието си с идването на мотошествието, като прояви от този вид имало в много европейски градове.

Те обаче не очаквали другата грипа – онази, която подкрепя мотористите, да бъде на тяхното събитие.

По думите им това били полувоенни структури, които отговорили на техните плакати с агресия, физическа саморазправа и електрошокови палки.

Дошев беше заснет на видео как е ритан на земята. "Искам да попитам кой пуска тези хора с палки и хладни оръжия на флашмоб, попита Петя Станчева. Дошев показа и клип от телефона си, на който се чува звука от електрошок. Не сме обиждали тези хора, подчерта той, като по думите му е отишъл да изведе Иван Панчев. А Иво Дошев заяви, че нападателят с електрошока не е бил задържан, въпреки че „го описах добре” пред МВР. 

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Гошо
    1 0
    12:50, 5 юли 2016
    Малко са ви бъхтали,сороспии гнусни,трябвало е на кол да ви набият!
Последни новини