От х:

Днес в x:

Електронният билет вече е задължителен за собствениците на гори

Въвеждането на електронен превозен билет за всички собственици на гори – държавни, частни и общински, вече влезе в сила. Досега това беше задължително само за държавните гори. Този билет дава възможност, ако видите камион, натоварен с дърва, по номера на превозното средство да проверите чрез системата дали той ги вози законно.

Новата мярка дава възможност за прецизен контрол, обяснява инж. Тони Кръстев, изпълнителен директор на Агенцията по горите, пред БНР. По думите му практиката вече го показва, защото към агенцията има непрекъснати сигнали, а това е възможност за публичен контрол.

Проблемът за пожарите също е сред актуалните сезонни проблеми, с които се занимава Агенцията по горите. Кръстев припомня, че над 95 процента от пожарите възникват от човешка дейност. Най-много има в ниските, в земеделските райони, където стопаните предпочитат да почистват площите чрез опожаряване. Нашите групи действат в горски територии.

Във всички области е обявен пожароопасен сезон. Миналата година ситуацията е аналогична. Обаждайте се на тел.112, ако видите пожар или пушек, напомнят от агенцията.
 

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини