От х:

Днес в x:

Четирима позлатиха борбата в Сименовград

    Четирима състезатели на клуба по борба „Вълко Костов“ Симеоновград спечелиха златни медали на Държавното първенство на малките селища, проведено в Пловдив. Шампиони при момчетата станаха Страхил Димчев (категория 66 кг) и Димитър Кръстев (категория 38 кг), който беше провъзгласен за най-техничен състезател на турнира.

    Златни медали за симеоновградския клуб завоюваха и две от момичетата – Минка Розалиева (категория 30 кг) и Клаудия Колева (категория 32 кг). Крайното класиране при момичетата завърши с още 3 сребърни и 3 бронзови медала.

    Така клубът на треньора Росен Бонев се нареди на второ място в отборното класиране при момчетата. Тимът остана на косъм от първото място, тъй като спечели равен брой точки с тима от Средец „Странджа-2001“. В актива си „Вълко Костов“ има общо 10 шампионски титли от този турнир – 5 при момчетата и 5 при момичетата.

    Отборен шампион на турнира при момичетата стана клуба по борба от Тополовград „Сакарски миньор“ с 5 златни и 1 сребърен медал. Всички медалистките в първенството бяха наградени от кмет на града Божин Божинов, който е бивш борец. Медалите на момчетата пък връчи световният и европейски шампион Стоян Ненчев, който е и треньор на „Локомотив“ Пловдив.

    Държавното първенство е голям трамплин за местните таланти, смята селекционерът Росен Бонев. Той припомни, че по този път са минали повечето от наложените в борбата състезатели като сестрите Елис и Джанан Манолови, Георги Вангелов, Ива Бонева и други.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини