От х:

Днес в x:

Мюфтийството дало за благотворителност над 750 хил. лева по време на Рамазана

Благотворителност за над 750 000 лева по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан отчетоха от Главно мюфтийство и районните мюфтийства, съобщиха от Мюфтийството.

Малко над половин милион са похарчени за благотворителни вечери-ифтар в цялата страна, от тях са се ползвали над 130 000 души. Средствата са набрани от частни и корпоративни дарители от страната и чужбина.

Над 3000 хуманитарни пакета на стойност над 100 000 лева са раздадени на социално бедни в страната. Съдържанието на пакетите включва пакетирани хранителни продукти от първа необходимост. Средствата за пакетите са набрани чрез специална социална кампания по повод Рамазан, провела се през месец май, ръководена от социалния отдел на Изповеданието.

В София, Пловдив, Шумен, Кърджали и други големи градове в продължение на поста всяка вечер бяха организирани и ифтари за стотици души. Въпреки възможностите си Главно мюфтийство ежегодно осъществява социални кампании в цялата страна за над 1.5 милиона лева. Институцията благодари на всички дарители за съпричастността и щедростта.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини