От х:

Днес в x:

Бьорк премина към виртуална реалност в уникална маска "Без кожа" (видео)

Изображение 1 от 3

    Бьорк развълнува света тези дни със следващите си артистични проекти. Авангардният сюрреалистичен стил на певицата сега получи най-ните технологични възможности на планетата - уникален 3D принтинг, виртуална реалност и лайв стрийминг на изявите ѝ. В Токио певицата се появи в уникална маска, изработена в сътрудничество с водещи дизайнери и от един нов материал на Stratasys с изключителни качества. Stratasys е компания специализирана в 3D печат и производствени решения. Маската е изработена от техния нов материал в сътрудничество с известния дизайнер Нери Оксман и The Mediated Matter Group.

    Маската е проектирана и разработена специално за исландската певица и автор Бьорк. Тя бе представена на сцената  на Мирайкан музей в Токио тази седмица, пред специално поканена аудитория. Вдъхновена е от най-новия албум на Björk - "Vulnicura". Оксман и нейният екип правят 3D сканиране на лицето на певицата, за да създадат цифрови модели на нейната костна структура и тъкани на лицето. 

    Бьорк в момента прави серия събития, наречена "Bjork DIGITAL", в които вкключва виртуална реалност. От 29 юни до 18 юли 2016 г. тези събития се излъчват на живо чрез 360-градусов стрийминг с виртуална реалност. Бьорк включва тази и други от последните технологичните иновации в представянето на новия си албум.

    Името на маската "Rottlace" на исландски осначава "без кожа". Отпечатаната на 3D принтер маска е сложно произведение, което отчита не само структурата на лицето на  певицата, но и движенията му. Използван е специалният мулти материал за 3D печат. Дизайнерите са успели да имитират чрез сложни комбинации от контрастиращи материали меката тъкан в лицето, мускулите и твърдата костна структура - всичко това в един печат. Уникалните възможности на технологията позволяват да се пресъздадат сложни геометрии с разнообразни материални свойства. Така маската запазва уникалната гъвкавост и свобода на движение, която са неразделна част от изпълнението на Бьорк.

    Тази висока резолюция на 3D печат вдъхновява дизайнерите да преосмислят самото производство на текстилни изделия, изработени с влакна. Като демонстрация на високотехнологичния ентусиазъм, Бьорк слага и специално отпечатаната за нея рокля, направена от същия мулти материал. Роклята е и първата по рода си демонстрация на ултра гъвкавия и издръжлив еластомерен наноматериал, който се доказва като следващата голяма стъпка напред в 3D принтирания моден дизайн. Nano Enhanced Elastomeric Technology материалът ще се появи в търговската мрежа по-късно през 2016.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини