От х:

Днес в x:

Ремонтират опожареното кметство в Рогозиново по „Красива България“

Изображение 1 от 2

    Опожарената сграда на кметството в харманлийското село Рогозиново ще придобие някогашния си вид отново след предстоящия ремонт, за който част от парите ще бъдат осигурен по „Красива България“.

    Зданието беше изпепелено през месец ноември миналата година. Огнените езици тогава погълнаха оборудването в помещенията, на въглен станаха инсталациите и покривната конструкция.

    Заради непосилната сума, необходима за ремонта, кметството остана неизползваемо.

    След инцидента Община Харманли изготви проект и кандидатства за отпущане на средства за ремонт на административната сграда по проект „Красива България“ към МТСП. Вчера стана ясно, че проектът е одобрен, а споразумението е подписано от страна на ръководството на Община Харманли.

    Общата стойност на строително - монтажните дейности е 67 382 лв. с ДДС. Половината от средствата ще бъдат отпуснати по „Красива България“, а останалите 50% ще бъдат съфинансиране от Общината.

    Със средствата ще бъде извършен цялостен ремонт на кметството, за да може сградата да продължи да функционира като административен център.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ги
      гитьо
      1 0
      23:36, 1 юли 2016
      Земеделеца мутра Гитьо - той стой зад тази работа, за може да сложи ръка на всички наследнически земи. Който малко от малко му вече пипето ще се сети за какво иде реч. Който не му сече, да ходи седа да доказва, когато го няма архива в кметството - случайно изгорял в пожара. Ама хайде - няма мотив, казва следствието, щото и те са едни торба акънлий събрани.
    Последни новини