От х:

Днес в x:

Ботът-юрист DoNotPay оспори 160 000 глоби за неправилно паркиране

За 21 месеца DoNotPay помогна за отмяната на глоби с обща сума $4 милиона

Британският IT-студент Дшошуа Броудър (Joshua Browder) стартира автоматизираната онлайн-услуга DoNotPay, която съставя обжалвания за наложени глоби за неправилно паркиране. Понякога тези глоби не са коректни, но обикновеният човек би се затруднил да ги оспори, а услугите на който и да е юрист струват по-скъпо, отколкото самата глоба.

Към днешен ден чат-ботът успешно е оспорил над 160 000 глоби в Лондон и Ню Йорк. При това ботът-юрист работи съвършено безплатно и нагледно демонстрира ползата от подобен софтуер. Броудър с гордост го нарича "Първият в света робот-юрист". Интерфейсът за работа с бота е съвсем лесен и не би затруднил дори и децата.

Работата със софтуера е елементарна. Ботът започва с няколко уточняващи въпроса, които изясняват, дали в конкретната ситуация е възможно оспорването на глобата. Като например: "Добре ли се виждат знаците за забрана на паркирането?". След като потребителят отговори на тези въпроси и стане ясно, че глобата може да бъде оспорена, се пристъпва към следващата фаза - съставяне на молба за обжалване и апелация.

Резултатите от работата на софтуерния робот са впечатляващи: от 250 000 обжалвания, цели 160 000 са успешни. По този начин ефективността на тази онлайн-услуга е 64%, а сумата на успешно оспорените глоби превиши $4 милиона.

Сега Броудър разширява географията на работа на бота DoNotPay и включва Сиатъл. Само че новият проект включва нов пункт - освен оспорване глобите за неправилно паркиране, ботът ще съставя жалби за закъсненията на полетите.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини