От х:

Днес в x:

Ничият подлез-змиярник до Бирената почистен от общината

    Превърналият се в истински змиярник подлез между Бирената и бившата ОСМА на пътя между Хасково и Димитровград бе почистнен от храсталаците само ден след публикацията в Haskovo.net.

    Както писахме преди три дни, съоръжението се оказа ничие, съответно никой не го поддържа. От общината прехвърлиха топката на Пътното, оттам пък посочиха, че подлезът не е тяхна отговорност, но се ползва от служители на Бирената и би следвало дружеството да се погрижи. От Каменица пък изпратиха официален отговор на запитването, в което заявяват, че съоръжението не е част от активите на дружеството, не е на тяхна територия, а самата фирма пък организира транспорт за своите работници и служители.

    Така въпросът остана висящ.

    Вчера нашият читател, който сигнализира за окаяното състояние на подлеза-змиярник изпрати ново писмо, в което благодари за публикацията и информира, че той е вече почистен.

    Проверка на Haskovo.net изясни, че това е дело на общинското предприятие “Екопрогрес”. Те са бил изпратени там от заместник-кмета Велин Балкански.

    “Да, още същия ден, в който прочетох материала, разпоредих да се почисти мястото. Оказва се, че в законите има доста неясноти и пропуски и е въпрос на тълкуване чия отговорност е подобно съоръжение извън границите на населеното място, която е отговорност на общината. Опасявам се обаче, че има още много други такива случаи”, коментира Велин Балкански.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини