От х:

Днес в x:

По-високите глоби на шофьорите не дават резултат

По-високите глоби за шофьорите нарушители няма да дадат резултат, трябват решителни стъпки”, заяви Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, в предаването на bTV „Тази сутрин”.

Преди време от МВР обявиха нова идея – да бъдат въведени задължителни уроци по безопасност за децата и шофьорски книжки за малките велосипедисти. Обучението е по френски модел, като шофьорска книжка за автомобил няма да се дава на тези, които не са издържали първата подготовка.

„Това е нещо, което не е съвместимо с българския манталитет. Има две системи за обучение в Европа – Франция, Белгия и Холандия са в системата, където няма задължително обучение, а шофираш с родител и после се явяваш на изпит. Останалата част от Европа е с нашата система – с автоучилище, с изпити и с шофиране с придружител”, допълни Иванов.

По думите му по-важното е, че Европа има политика по пътна безопасност, докато в България това не съществува.

„По-високите глоби са продиктувани от това, че нарушенията на скоростта са по-високи през 2015 г., с уговорката, че който плати навреме, ще плати половината от глобата”, поясни Алекси Стратиев.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини