От х:

Днес в x:

Радан Кънев: Антикорупционният закон е добър

Гласувахме един добър закон. В залата голяма част от хората го подкрепиха от лицемерие, например от ДПС. "Патриотичният фронт" го подкрепиха на основата на "мръсна политическа сделка", като разменна монета за ограничаването на част от българите в чужбина да могат да гласуват. Това заяви пред БНТ лидерът на "Демократи за силна България" Радан Кънев по повод приетия вчера на първо четене Антикорупционен закон.

Този Антикорупционен закон, обаче, е по-слаб от предишния, който това Народно събрание отхвърли. Сред причините Радан Кънев открои промяната в начина, по който ще се избира председател на единния антикорупционен орган - според Кънев е по-добре той да се назначава с указ от президента, а не както е заложено сега - от депутатите. Също изрази тревога, че Антикорупционният закон ще бъде окастрен между първо и второ четене, също и за начина, по който ще бъде попълнен състава на антикорупционния орган.

Радан Кънев каза още, че при срещите си със симпатизанти из страната наблюдава страх у бизнеса, който по думите му е зависим на местно ниво от управляващите.

Лидерът на ДСБ коментира и избора на състав на Комисията за защита на конкуренцията - "Тройкаджии от ЮЗУ, начело с една госпожа, която е известна само с партийна принадлежност към ГЕРБ. Изхвърлиха д-р Георги Ганев, един изключителен учен, доказал десетократно професионализма си, а този човек получи най-малко гласове. Личният кандидат на г-н Румен Овчаров получи най-много гласове", заяви Радан Кънев.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини