От х:

Днес в x:

На финалната права на Евро 2016 расте контрабандата на спортни ментета

Изображение 1 от 2

    Малко преди финалните мачове от Европейското първенство по футбол, контрабандата на спортни стоки имитации на световните колоси се засилва. Това отчетоха от Агенция Митници. На МП Капитан Андреево са задържани хиляди текстилни изделия, сред които и футболни екипи, със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

    Стоката е превозвана в камион с българска регистрация, който влиза у нас от Турция.

    Съмнителните „маркови“ екипи са открити след като превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. Част ото нередовната стока е извадена измежду групажната. Освен други сред съмнителните артикули има и чанти и обувки, носещи лого на световноизвестни марки.

    В колетите са открити близо 18 00 текстилни изделия, като най-голям е броят на фланелките с къс ръкав с логото на „Adidas", „Puma" и „Nike", както и комплектите от фланелка с къс ръкав и къси панталони с логото на „Adidas".

    Част от фланелките и спортните комплекти са с емблемите на националните футболни отбори на Германия и Англия, както и на световноизвестните клубни отбори „Челси" и „Борусия Дортмунд".

    Сред фалшивите дрехи са открити и детски рокли, жилетки и ризи с дълъг ръкав, по-голяма част с логото на една известна марка. Задържани са още 252 чанти с логата на популярни марки. Открити са и 40 чифта кецове със знаците на „Converse All Star".

    В изпълнение на Еврорегламент и Закона за марките и географските означения за случаите ще бъдат уведомени правопритежателите на марките.

    В подобни случаи се очаква реакция от тяхна страна за това дали стоките имитации да бъдат унищожени, като това става за сметка на правопритежателя.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини