От х:

Днес в x:

Нови избори в Тракиец, назначават временен кмет

В хасковското село Тракиец ще се проведат частични избори за кмет, след като Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на сегашния управник Красимир Бойчев. С решение от 17 юни ОИК реши, че мандатът му трябва да бъде прекратен, защото не е спазил изискванията на закона да прекрати трудови и служебни отношения с фирми, когато като встъпи в длъжност след местните избори миналата есен.

Бойчев имаше на разположение 7 дни, за да обжалва това решение на ОИК, но той не го е направил. Затова на снощното си редовно заседание комисията прие, че то е влязло в сила и изпраща официално заверени преписи от решението на ЦИК-София и на председателя на Общинския съвет в Хасково, за да се назначи изпълняващ длъжността кмет на Тракиец до провеждането на нови избори.

“Те, че искаха да ме ударят, едно на ръка. Но пък формално погледнато са прави. Това е една фирма отпреди 20 години, забравил съм я, за което сам съм си виновен. Така че няма да обжалвам. Отиваме на избори и това е”, коментира за Haskovo.net Красимир Бойчев.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    J
    j
    17 -5
    17:19, 30 юни 2016
    Този келеш навремето бе в горското и там правеше далавери с Маслара също далавераджия
  • 2
    Вя
    вярващ
    10 -9
    18:51, 30 юни 2016
    дай боже и по другите села такава радост ! ОИК дано се самосезира ,та белким разпушукат тая кметска верига-стига толкова-колкото са яли и крали-стига ! Така ли няма правен орган в тая държава,дето да ревизира "гошковите" храненици ??? Всички са с по 2-3 мандата.То вярно,че сега е модерно да се прави референдум за всичко.Да се сложи ако трябва на обявено място книга-да съберем подписи за назначаване на ревизия на кметствата от общината.Идея давам,не че настоявам,но докато дремим като овце-все така ще ни крадат и на наш гръб ще си живеят .Моите уважения към вас г-н Т.Кръшков. Има ли опция да бъде публикувано колко е заплатата на селските кметове.Предполагам,че това не трябва да бъде пазено като държавна тайна.
  • 3
    J
    j
    10 -3
    20:38, 30 юни 2016
    Боже Вярващ ти наистина ли вярваш че Кръшков ще пише колко е кметската заплатаТой от такива положения КРЪШКА щото знае че може да стъпи на противопехотна мина а може и да има ИЗВЪЛѝНЕНИЕ и тогава -----какво ----да продава вестници ли Пийдна студена вода ВЯРВМАЩ
  • 4
    Пр
    Проблема не е в заплатите
    11 0
    21:33, 30 юни 2016
    Заплатите им са ниски.Проблема е че 3/4 от кметовете не им пука за хората.На село има едно надигане-вижте ме,АЗ СЪМ...Отделно всичко минава през тях-все пак власт си е.На пръсти се броят тия дето наистина искат да са полезни на другите.По-важен е въпроса какво е правено с парите,които все пак са отпускани в последните години.Кръшков да ги поиска по села.Тогава ще стане ясно.Досега са се полагали парите от данъци(без смет),наеми,30% от продажби на имоти и т.н.Дайте да видим истината,а не да говорим празни приказки.
  • 5
    Къ
    кънева
    5 -2
    11:36, 1 юли 2016
    Хайде,време е и на узунджовския кмет...Оня охранения шопар. Дървосекач и бъдещ затворник. Неудачен неграмотник.
  • 6
    Ст
    СТРАниЧЕН НАблюДАтел
    2 -1
    13:37, 1 юли 2016
    Едно искам да ви кажа - всичко отрицателни гласове в статиите ,които бяха публикувани тези дни,относно схемите,въртяни от настоящите кметове- са на .....самите кметове ! Радвам се,че има хора,които пишат коментари и развалят рахата и съня на сегашните кметове,пък било то и под псевдоним.все още не сме на такова ниво,че управниците ни да приемат критиките по техен адрес,без да има последствия след това за жалващият се !
  • 7
    65
    6543_21
    0 -1
    14:30, 1 юли 2016
    А в Узунджово кога ще има частични избори?!! До кога ще го държат този неграмотник?! Щяха да го съдят....
Последни новини