От х:

Днес в x:

КОРЗ дебне камионите със слама, спира вместо полицията

Изображение 1 от 5

    Общинската служба КОРЗ спретна днес засада на камионите със слама на изхода на Хасково към Кърджали и няколко шофьори отнесоха актове. Според общинска наредба преминаването през града на ръсещите слама товарни автомобили е забранено и за нарушителите се предвижда глоба.

    Повечето камиони товарят сламата в Димитровградско и Старозагорско, където има обширни масиви с жито и ги откарват към Кърджалийско за храна на животните. Шофьорите минават по околовръстното, но проблемът е, че то всъщност не е околовръстно и ги извежда право на Кърджалийска, на около километър преди края на града. Така, искат, не искат, попадат в капана на общинската наредба и си отнасят глобите.

    Общинската служба днес си присвои полицейски правомощия, като спря камион на пътя на метри след кръговото. Видът на сините ризи, наподобяващи полицейска униформа, ладата Нива с надпис “Контрол обществен ред и законност”, както и палката в ръката на служителя, не предизвикаха никакво съмнение в шофьора и той чинно спря на банкета. Според Закона за МВР е категорично забранено “лица, неоправомощени със закон, да използват униформено облекло, символи и отличителни знаци, полицейски лампи, маскировъчни качулки или надписи, въведени за структурите на МВР и показващи принадлежност към тях” (чл. 151 ал. 6 от ЗМВР). Служба КОРЗ няма как да е оправомощена със закон за контрол по пътищата, защото е общинска структура. На палката им пък вместо “МВР” пише “Стоп”, но шансът шофьор да прочете отдалеч надписа е нищожен.

    От общината обясниха, че КОРЗ спира камионите съвместно с Общинска полиция, но в конкретния случай униформените били повикани за спешен случай, затова спрели камиона сами. От администрацията нямаха представа каква палка използва КОРЗ и откъде са я взели.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ге
      Георгиев
      41 -3
      18:26, 28 юни 2016
      Тази служба КОРЗ е напълно излишна структура, много пъти са си превишавали правата - "Въпреки че те нямат такива". Чувал че са се преставяли за Общински Полицаи и са искали проверка на лични документи. Това е напълно незаконно и трябва прокуратурата да се САМОСЕЗИРА иначе ще продължат да си правят каквото им дойде. Шофьорите на сламарките ги черпели с "нещо"!
    • 2
      To
      Todorov_1467133213
      32 -1
      20:00, 28 юни 2016
      За закриване са!
      Защото там, където някои се поставят над закона, вече няма държава!
    • 3
      Sp
      Spiro
      6 -14
      08:05, 29 юни 2016
      На КОРЗ не им трябва палка, а ЗАПАЛКА и Бензиииин!... Виж коментара
    • 4
      Ха
      Хасково
      5 -12
      09:31, 29 юни 2016
      трябва да ги спират и да ги глобяват с такъв разме... Виж коментара
    • 5
      Не
      Незнаен
      7 -1
      11:43, 29 юни 2016
      Точно на това кръгово, което е на снимката, не би трябвало да е нарушение. Защото околовръстно излиза преди него, и ако например камиона идва от с. Узунджово и отива в с. Конуш, той минава през околовръстното, което излиза преди края на града и трябва да мине през част от града.
    • 6
      Ко
      Кой не скача е червен
      9 0
      12:04, 29 юни 2016
      Тия келеши ще си спечелят някъде боя и ще ги пердашат поединично
    • 7
      Тъ
      Тъпунгерска
      7 0
      13:18, 29 юни 2016
      А бе всички искаме да пием мляко и ядем сирене, телешко и агнешко. А само защото сламата ще мине и то покрай Хасково - проблем. Мозъците на някои хора са проблем в този град и тази държава. Всеки ден консумирате животински продукти от Родопите, но не знаете как без европейски помощи и с какъв труд, пот и мъка се гледат животни....!
    • 8
      Di
      Dimmu
      2 0
      21:47, 30 юни 2016
      Добре де, ама кои бяха тия мишоци КуРЗ? Имаше там някакъв дребосък със странни пропорции, дето май нещо им беше шефче.
    Последни новини