От х:

Днес в x:

Подлез край Хасково превърнат в змиярник, оказа се ничий

Изображение 1 от 6

    Подлезът между Бирената фабрика и бившата ОСМА на пътя Хасково-Димитровград, е в окаяно състояние, пише читател в сигнал до Haskovo.net. Проверка на място показа, че подлезът наистина се е превърнал в истински змиярник и е занемарен от много години. Входът е обрасъл в бурени и храсти, вътре пък е отрупано с боклуци, въргалят се празни бутилки и всякакви отпадъци. Бетонът на стълбите от шосето към входа на подлеза пък е прояден и са се показали арматурите.

    Подлезът се намира точно до спирката за автобуса от Димитровград към Хасково и се ползва от доста хора, които работят в предприятията от другата страна на пътя – Бирената, млекопреработвателно предприятие, хлебарски цех. Сред храсталаците има добре утъпкана тясна пътечка, която показва, че въпреки окаяния му вид, оттам се минава редовно.

    От общината в Хасково заявиха, че подлезът не е тяхна отговорност, а на Пътното. От областното пътно управление пък отговориха, че никога досега не са поддържали това съоръжение. “Ние сме пътна, а не пешеходна агенция”, дори се пошегуваха оттам.

    Така се оказва, че подлезът всъщност е ничий, никой не носи отговорност за него и никой не е длъжен да го поддържа.

    От Пътната агенция все пак обясниха, че подлезът е бил направен заради ОСМА и Бирената фабрика на времето, за удобство и безопасност на служителите и би било редно пивоварната да се погрижи.

    От Бирената фабрика пък още вчера обещаха становище по проблема, който, оказа се, им е добре известен. Такова обаче към този момент все още няма. Когато се получи, ще го публикуваме.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Го
      ГОШЕТО
      14 -4
      13:48, 28 юни 2016
      Бирената са от сериозните фабрики и ся се правят на две и пульна-оправете подлеза!
      • Di
        dimitri4ka
        4 -11
        14:03, 28 юни 2016
        ГОШЕ, БИРЕНАТА СЕ ГРИЖИ ЗА ТРАНСПОРТА НА ВСИЧКИ С... Виж коментара
    • 2
      Ds
      dsfhdhfg
      19 0
      15:06, 28 юни 2016
      Ползваха го и от месокомбината и млечна промишленост и имаше много работници,сега има една черна другарка наблизо и нищо друго!
    • 3
      12
      123
      14 -1
      16:20, 28 юни 2016
      Щом не е частна собственост и е на територията на общината, значи Община хасково трябва да се погрижи.
    • 4
      От
      отговор
      6 0
      16:49, 28 юни 2016
      В чл.30, ал. 4 от Закона за пътищата и чл. 3, ал., т. 3 от ЗОС пише каква собственост са подлезите.
    • 5
      08
      085
      10 -1
      18:43, 28 юни 2016
      По тази безумна логика (и на "журналиста", и на коментиращите) излиза, че който ползва съответния подлез, го притежава и трябва да си го поддържа. Следователно подлезът до гарата е или собственост и отговорност на БДЖ, или на складовите бази от другата страна, а този до училище "Иван Рилски" - на самото училище. Другият път като се затлачи и наводни подлезът на гарата, обърнете се към БДЖ, а не към общината. А ако питате АПИ, най-добре Тодор Живков да се върне и да ги оправи - нали по негово време са строени. Аман от глупости!
    • 6
      Dc
      dcd
      1 0
      07:29, 29 юни 2016
      Димитричке,краката не са само за вдигане!
    Последни новини