От х:

Днес в x:

Роми опоскаха почивна станция на Златни пясъци

Почивната станция на община Варна в местността "Баба Алено" край Златни пясъци се нуждае от спешен и основен ремонт след пребиваването на настанените там ромски семейства от квартал "Максуда", съобщи кметът на район "Младост" Христо Христов пред “Монитор”.

Последните обитатели на почивната база са се изнесли в началото на този месец, като са прибрали със себе си бойлери, контакти, осветителни тела и всичко, което може да се демонтира.

Базата, която е общинска собственост, бе използвана за настаняването на около 150 бездомни роми, които бяха изведени от общинския приют в СУПЦ „Анастасия д-р Железкова“ през есента на 2015 година, тъй като общежитието се използва през зимата за подслон на бездомници, а в другото му крило са настанени деца от Центъра.

"На много от обитателите бе предложена работа към общинското предприятие за озеленяване, но те отказаха. Освен това, се оказа, че мнозина от тях са без лични документи и общината се ангажира да помогне за издаването им”, съобщи Христов.

Оказа се обаче, че "квартирантите", които призимуваха на топло при добри условия, се оказали доста неблагодарни и сега станцията е изтърбушена и неизползваема, докато не бъде извършен основен ремонт, за да може да се ползва по предназначение.

Според Христов, предстои събаряне на нови 200 постройки в „Максуда“, като процедурите се гледат "под лупа", заради множеството жалби и атаки към местната управа и кметството от страна на правозащитни организации.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини