От х:

Днес в x:

Бъдете внимателни, жега и днес

Днес ще бъде слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще има слаби превалявания с гръмотевици.

Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър. Температурите ще останат високи и максималните ще са между 32° и 37°, в крайните югозападни райони до 39°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 30°-33°.

Температурата на морската вода е 22°-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Атмосферното налягане е близко средното за юни и слабо ще се понижи.

Над планините ще е предимно слънчево, в слeдобедните часове с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали краткотраен дъжд.

Ще духа умерен до силен източен вятър.

Това е прогнозата за времето, съобщи за Агенция "Фокус" Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Максимална температура на височина 1200 метра около 24°, на 2000 метра – около 16°. И в неделя времето ще бъде предимно слънчево.

Временни увеличения на облачността ще има около и след обяд, възможни са изолирани краткотрайни валежи.

Вятърът ще е от изток, слаб до умерен.

Температурите ще се задържат без промяна.

В понеделник над Западна България, а във вторник над цялата страна ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад и дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини