От х:

Днес в x:

Ротари зарадва обитателите на Дом Марина, почерпи за Еньовден

    Ротари клуб Хасково-Аида зарадва с дарения обитателите на Дневен център за деца и възрастни с увреждания "Марина". Благодеятелите подариха на посетителите интерарактивни игри, дидактични материали и малка почерпка в днешния празник Еньовден.

    „Това е поредният проект, който реализираме. Нарекохме го „В играта сме равни“, каза президентът на клуба Милена Сакаджийска. „Нека децата да разберат, че не са сами и в игрите няма различия, и да вярват, че винаги има надежда“, каза още тя.

    „Изключително сме доволни от поредното дарение на Ротари клуб Хасково-Аида“, каза Добринка Тилева – главен социален работник в Дом „Марина“. Тя поясни, че дарените интерактивни игри са много полезни, тъй като с тях се развиват комуникационните способности на обитателите, също благоприятстват за психическото им развитие.

    Днешният празник беше пренесен на двора в „Марина“, където посетителите танцуваха и се забавляваха, а денят се превърна в истински празник на приятелството. Събитието уважиха и други представители на Ротари клуб Хасково-Аида - Румяна Бончева, арх. Янчо Апостолов, Мария Даскалова, Елена Попова и д-р Мина Делчева, които финализираха днешната инициатива.

    По традиция всяка година една от каузите на ротарианци е свързана със социалното заведение. През изминалите 6 години част от проектите на Ротари клуб Хасково- Aида са посветени на децата с физически и ментални проблеми от дневен център „Марина". Първите проекти бяха свързани с подобряване на средата, в която живеят и се развиват децата в неравностойно положение. Ротари клуб Хасково-Аида дари климатици, 40 нови легла, оборудвани със спално бельо, кухненски пособия. За физическото развитие на децата беше осигурен медицински апарат за раздвижване на мускулатурата на горни и долни крайници. Особено вълнуващо за възпитаниците на дома беше празнуването на рожденни дни съвместно с ротарианците, отбелязване на Коледните и Новогодишни празници, Първа пролет и Баба Марта.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бо
      Боже пази светилата
      9 -2
      16:10, 24 юни 2016
      Сиромасите черпят с торбичка, чорбаджиите спират колата на заден. Няма по гнусен ПР!!!!
    Последни новини