От х:

Днес в x:

Дел Боске: Не искахме този поток, но това е футболът

Селекционерът на Испания Висенте дел Боске заяви, че всички в отбора са изключително разочаровани от изпуснатото първо място в група D.

Шампионите водеха с 1:0 на Хърватия, но допуснаха обрат след попадения в самия край на двете полувремена и се озоваха в далеч по-тежкия втори поток, където са Италия, Германия, Франция и Италия.

"В съблекалнята беше пълно мълчание. Играчите ни не обичат да губят. Мачът беше под наш контрол, играхме доста добре, но един миг липса на концентрация ни костваше първото място. Няма да възхвалявам прекомерно нашето представяне, но нямам никакви оплаквания към играчите", коментира Дел Боске.

Треньорът заяви, че Испания определено не е искала да отиде в този поток. "Това не беше пътят, по който искахме да поемем, но това е футболът. Изгубихме мач, който изглеждаше под контрола ни. Сега трябва да се възстановим възможно най-добре от този неуспех и да бъдем във възможно най-доброто си състояние за мача в понеделник. Не играхме лошо, но това е резултатът и сега трябва да се подготвим за мача с Италия."

"Преди гола не задържахме топката така добре, както го правим обичайно, и не бяхме готови за тази контраатака. Знаем качествата на Перишич, но не успяхме да го спрем. В крайна сметка продължаваме напред. Не искахме да попаднем в този поток, но трябва да се справим със ситуацията. Имаме време да анализираме какво ни очаква в мача с Италия", каза още Дел Боске.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини