От х:

Днес в x:

Полицията в Хасково се отчете по Бойковата заръка за цигарите

90 000 нелегални цигари са иззети от обекти и хора в хасковски регион само за последните 15 дни, отчитат от пресслужбата на от ОД на МВР в Хасково.

Примката по незаконното разпространение на папиросите се затегна около пласьорите в областта, след като в началото на юни премиерът Бойко Борисов размаха пръст на шестима шефове на полицейски областни дирекции и регионални управления в страната. Сред тях и на  началника на Хасковската -комисар Ангел Цанков. Министър-председателят го погна заедно с колегите му от Пазарджик, Пловдив, Сливен, Перник и Стара Загора заради значително по-високо ниво на потребление на незаконни цигари, спрямо останалите региони и дори даде изпитателен срок, в която ситуацията да се коригира.

Като мигновен резултата в Хасково размахването на премиерския пръст се усети на черния пазар за цигари- и при вносителите, и при разпространителите, и при потребителите. На явките за нелегалните продажби все по-чест е отговорът: Няма! А това съответно здраво удари и по джоба на пушачите, които на черния пазар за цигари до скоро можеха да се снабдят с кутия от популярна марка за 3-3,20лв., а при поръчка на стек от цената спестяваха още между 20 и 40 стотинки.

Според отчета на хасковската полицията само за 2 седмици на територията на областта са проверени 1708 лица, 667 моторни превозни средства и 402 търговски обекта и жилища във връзка с противодействието на контрабандата и продажбата на акцизни стоки без бандерол.

При акцията са конфискувани освен цигари от различни марки, и 90 кг. нарязан тютюн.

На спипаните в незаконната търговия и употреба лицата са съставени административни актове по Закона за акцизите и данъчните складове, като предвиденото наказание е имуществена санкция в размер на акциза, но не по-малко от 1000 лева за физическите лица и не по-малко от 2000 лева за юридическите. При повторно нарушение санкциите се удвояват.

Атаките срещу нелегалната търговия са довели до образуване на 9 бързи производства , като извършителите на тези престъпления ги грози лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба до 10-кратния размер на пазарната стойност на стоките.

Ежедневните полицейските операции за пресичане на незаконната търговия с акцизни стоки в региона продължават, предупреждават от МВР.  

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Da
    dasd2
    14 -1
    13:13, 22 юни 2016
    Ей оправят се нещата а? Така е като се скараха Ердоган и Доган-Пеевски се блокира нелегалния внос от Турция с чадър на правителството заради зависимостите - играта с ДПС, сега се чистят останките за пред нас. Тая схема се върти от колко години вече..

    90 000 цигари са 4 500 кутии цигари по 20 цигари в кутия. Това колко е.. колкото кутии се купуват до 8 часа сутринта всеки ден в Хасково АКО са им останали на 26-то хиляди пушачи в Хасково цигари от предишния ден.

    Ако не са им останали сигурно до 7:25 вече са се изкупили 4 500 бройки, без даже да се обръснат като ходят до магазина, но поне не са отишли по пижама, надявам се.
    • Pk
      pkg[dfjh[dh
      14 -3
      17:15, 22 юни 2016
      Колкото и да се пъне Ангелчо си остава един прост фатмак - протеже на ДПС. Нали на техните техните бейове правеше метани докато се издигаше в кариерата. Последно заради Лютви Местан го сложиха на директорското място. Не мога да разбера защо още го държат там? А количествата от заловените стоки са толкова смешни, че трябва сводката на ОДМВР Хасково да я четат в цилка, та да й се смеят хората.
  • 2
    Ни
    Николай
    46 -2
    14:02, 22 юни 2016
    Е, поне в Икономическа Полиция ще има да пушат на аванта много време , да не си мислите че там пушачите си купуват цигари от магазина !
  • 3
    Ni
    NIKO
    25 -2
    14:55, 22 юни 2016
    Голям смях.
  • 4
    Хи
    Химко
    2 0
    10:51, 23 юни 2016
    Вие Ангел не го мислете направи си той заведение на щерката в Пловдив и да го махнат няма да остане гладен !
Последни новини