От х:

Днес в x:

Борисов играе двойна игра с русофилски привкус

Премиерът Бойко Борисов направи самопризнание за управленска немощ, след като каза, че неговите военен и външен министър са се договаряли зад гърба му. 

Изказванията на Борисов по темата за общи действия с Румъния и Турция в Черно море са нещо, заради което опозицията трябва жестоко да го критикува, а не да го хвали, каза независимият депутат Велизар Енчев по бТВ.

По думите му Борисов се е опитал да „покрие” две други новини от миналата седмица – решението на арбитража за „Белене” и изпращането на 400 български военни в Румъния без мандат от правителството.

Народният представител припомни, че още от януари на различни нива официални представители у нас и в Румъния говорят за военноморско сътрудничество и няма начин самият премиер да не е бил в течение. „Или държавата се управлява от министрите Николай Ненчев и Даниел Митов или Бойко Борисов играе двойна игра с русофилски привкус”, заяви още Енчев.

Според него неучастието на България във флотилията е по-доброто решение, тъй като иначе ще се окажем участници в турска инициатива срещу руската заплаха, която е напълно „виртуална”. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини