От х:

Днес в x:

Пет необикновени превозни средства на едно колело

    Onewheel Skateboard
    Колелото на този скейтборд е само едно, както личи от заглавието. И тук вдъхновението дошло при създателите му от ховърборда в "Завръщане в бъдещето". Едноколесният скейт има електрическо задвижване с 48V литиево фосфатна батерия, който се зарежда за 2 часа време за който ще ви отведе до 6,5 - 10,5 км при скорост до 20 км/ч. Скейтбордът на едно колело е все още във фаза на финансиране на Kickstarter. Onewheel има само една движеща се част, но е целият в сензори и електроника за управление, които правят движението магично. Няма друго управление, освен с центъра на тежестта - накланяте напред за се ускори, облягате се назад, за да намали скоростта и да спре. Има и мобилно приложение, чрез което електрониката опознава кой кара и се наглася според неговите особености.

    EVA 
    Скутерът на FASTWHEEL е лек, едноколесен, смарт и с футуристичен дизайн. Батерията е TESLA Model 18650 а останалите характеристики на возилото са приблизително същите - максимална скорост 20 км/ч, като при надвишаване се задейства предупреждение, при падане на батерията - също. Можете да изминете на едно колело 12-15 км, а това важи даже, ако се качи 120 килограмов човек. Устройството се свързва по Bluetooth 4.0 (BLE), има собствен дисплей и LED светлини. След всичко дотук, да ви запознаем и със слогана на производителя, който е от Нанжин - "Защо да си нормален"

    Ryno
    През 2008 год инженерът от Портланд, Орегон, Крис Хофман отивал на риболов с 13-годишната си дъщеря Лорън. Докато карал, Лорън нарушила тишината: "Татко, аз си мисля за този единоколесен мотоциклет, който видях във видео игра. Може ли всъщност се направи нещо подобно?" Това, което станало после, променило живота им. Във всеки случай всеотдайният татко успял и от 2013 Ryno е в продажба - след 3 прототипа, сериозно проектиране и набиране на финансиране. Стартъпът се казва Ryno Motors, а цената на електрическия микроциклет е около 5 хил. долара.

    Моноциклет
    Идеята на моноцикъл е на векове, според архивите на Museum of Retrotech тази версия е от 1860-те години. На Олимпиадата в Пекин подобни колела изпълниха истинско светлинно шоу. През 2007 Gizmodo (и други) съобщи, че реплика на един от тези 130-годишни моноцикли е продадена е eBay - за $ 13 000! Горе-долу по това време Лойд отбелязва, че дизайнерът Бен Уилсън е разработил своя съвременна версия. Ние не сме сигурни кой е направил светещите китайски модели за Олимпиадата през 2008, нито следващия модел.

    Мотор жироскоп 
    Идеята е чудесна и забавна, но за съжаление, не можем да ви разкажем нищо повече за рокера в почти двуметровия едноколесен мотор на последната снимка

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини