От х:

Днес в x:

Обирджии нападат къща в Болярово посред бял ден, за пети път

    Хасковският квартал Болярово е настръхнал заради зачестилите напоследък обири посред бял ден. Серията продължава вече няколко дни и буквално вдигна на крак местните. Хората от квартала разказват, че двама непознати обикалят населеното място и посред бял ден атакуват домовете.

    Последният удар е от тази сутрин, отпреди часове. Атакуваната къща е на Щерю Панов, в улицата до бившото училище. Освен него, домът се обитава от дъщеря му и двете му внучки - едната в десети клас, другата студентка. Обирджиите успели да избягат. И това е петата обирджийска атака на тази къща.

    В кафенето до църквата боляровци разпалено разказваха днес за наглите набези. Били двама, непознати за квартала. Появявали се всеки път с различни прически, ту с шапки, ту без, с различни дрехи. Влизали откъде ли не - през прозорците, през терасата на първия етаж. Преди дни единият от тях дори бил спипан на местопрестъплението от по-голямото момиче в семейството - 22 годишна студентка по медицина. Случаят беше отразен и в полицейския бюлетин. Според разказите на хората домакинята ухапала крадеца в усилията си да го спре, той пък я ударил. Тя все пак успяла да се обади на тел.112, но докато пристигне полицейският патрул, злосторникът офейкал. През това време пък друг се промъкнал и се укрил на тавана, докато екшънът приключи, после обърнал цялата къща и дори успял да задигне пари, според боляровци около 1000 лв.

    Обирджиите имали отработена схема - докато единият хуквал да бяга, другият вършеел из дома. Боляровци чули, че веднъж самият стопанин Щерю Панов заловил дръзкия посегател, заключил го в банята, но докато се обади по телефона, онзи се измъкнал през прозореца досущ като в криминален филм. Описват и различните прилагани способи за проникване в дома на ул. „Хан Пресиан“ 7- чрез разбиване на входната врата, дори и чрез надупчването й с ножове.

    Хората разсъждават, че вероятно нападенията са добре измислени и са все в една и съща къща, защото се знаело, че хората в нея са заможни. „Сега са те, но утре може да е всеки от нас“, опасяват се боляровци и признават, че много се страхуват.

    „Кучето ми ги е надушвало, лае, лае, но те влизат от другия край на имота. Накрая Ерик ги губи от поглед и спира да лае“, разказва комшийката на обираното семейство леля Донка.

    А след поредните набези Щерю Панов и дъщеря му недоумяват защо ги нападат постоянно, но са категорични, че страхът от посегателствата вече сковава Болярово.

    Красимира Славова, Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ба
      Бай Киро
      11 -25
      15:24, 21 юни 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      Бо
      Болярово
      42 -4
      15:24, 21 юни 2016
      Хасковката полЮция е некадърна воглаве с директора им,затова една и съща къща я обират за пореден път а извършителя е неизвестен,както и обира на пощата,както и факта че в Маалата всяка къща продава контрабандни цигари ама по данни на поюЮцията в Хасково контрабанда няма
    • 3
      Le
      levski
      30 -5
      15:52, 21 юни 2016
      полицията в хасково си е некадарна най вече криминална само обикалят по кафетата и ядат банички просто измет паразити лешове гледат да хванат некво хлапе с 000000000.0001 мг.трева и са големи герои ....утрепки
    • 4
      Ба
      бай петър залгата
      7 -16
      15:59, 21 юни 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 5
      Ле
      Ле леее
      23 0
      16:47, 21 юни 2016
      Кражби по сред бял ден в домове къде ли не.И никой не поема отговорност в полицията и продължават да си взимат заплатките които са от нашите данъци .
    • 6
      Nq
      nqkoi si
      6 -16
      20:39, 21 юни 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 7
      Ба
      бай дельчо суганя
      5 -9
      21:54, 21 юни 2016
      Той си свалил гащите иска полицая да го пази Ще с... Виж коментара
    • 8
      На
      наблюдател
      1 0
      22:08, 21 юни 2016
      Вече има улики по случая - следите водят посока към сусам! Очаквайте още по случая и също по криминалето с обира на хасковската поща!
    • 9
      Ба
      Бай Стар-Трек
      0 -2
      23:16, 21 юни 2016
      Амба вий ко си мислите, че стаа на запад? Някво чудо ли? И там полицаите кат са лъзнат по дерето тряа да се изкачат нагоре. Нютон сва нва. И Ван-Дам да са телепортира в хола, докат са телепортира ше са избягали, гол-мол, тва е положението. После тряа и гащи дам дааш. дееа/
    Последни новини