От х:

Днес в x:

Лед Цепелин настояват делото за кражбата на "Стълба към небето" да бъде прекратено

Адвокати на Лед Цепелин настояха съдията да прекрати делото срещу тях по обвинение, че са откраднали един от най-големите си хитове “Стълба към небето”.

Ранди Улф, основател на бандата Спирит, не успя да докаже, че притежава правата върху песента "Taurus" от 1968 година, нито, чя е по същество подобна на “Стълба към небето”.

Делото продължава и днес.

Улф твърди, че китаристът Джими Пейдж и изпълнителят Робърт Плант са изплагиатствали музикални акорди от "Taurus" и са ги включили в култовата си песен от 1971 година.

Адвокатът на Улф не успя да докаже, че членовете на Лед Цепелин са били запознати с песента, а експертите не бяха убедителни в твърденията си, че мелодията е достатъчно подобна, за да е предмет на дело за нарушаване на авторски права.

Адвокати на Лед Цепелин посочиха, че единственото общо между "Taurus" и “Стълба към небето” е обикновен акорд, използван от авторите на музика в продължение на 300 години.

Групата Спирит не успя да докаже и, че е претърпяла реални щети в резултат на предполагаемото нарушаване на авторските права.

Икономист обясни, че творбите на Лед Цепелин, включително “Стълба към небето”, са донесли приходи от около 60 милиона долара през последните години. От тази сума обаче не са приспаднати разходите за създаването им, както и други разходи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини