От х:

Днес в x:

Божидар Димитров: Проверява се готовността ни за конфронтация срещу Русия

Предполагам, че друга сила пробва готовността на българското общество. Така както Естония прие, което възмути Германия. Куриозното е, че преди 100 години сме имали същия проблем. Проверява се готовността ни за конфронтация срещу Русия.

Когато на 13 декември 1941 обявихме война на Англия и САЩ, малко след това започнаха да валят бомби над София и други градове. Трябва с ум да се действа. Цар Борис не посмя да обяви война на Русия.

Това заяви историкът проф. Божидар Димитров в коментар за идеята за черноморска флота с участието на България, Турция, Румъния и Украйна.

По думите му "просто прехвърлиха вината върху Турция". "Тя едва ли желае да командва 10-15 корабчета, които са ни останали от 60-те години. Турция има достатъчно други проблеми. Само няколко часа, които делят нашия отказ и неприемането на 200 бежанци ме карат да мисля, че неправилно свързаха тези две неща. Турция не е ратифицирала този договор и затова е отказала. Много правилна беше постъпката на премиера."

Божидар Димитров изрази мнение, че няма опасност от бежанска вълна у нас: "Тази стена си върши работа."

Според него има опасност по море с турските рибарски корабчета, които може да вземат до 200 бежанци: "Те и сега го правят, но отиват в Румъния, само тези, които аварират, ги изхвърлят край Балчик. Не зная защо не ни обичат. Някакви недковци ги бият, убиват, други искат да ги кръщават."

Проф. Димитров изрази мнение, че "Ислямска държава успя да внуши на много бежанци, че когато стъпят в Германия ги чака кола и тристаен апартамент. Разбраха, че това не е така, че пътят е опасен."

Божидар Димитров обяви, че централната част на Голямата базилика ще бъде готова в края на лятото: "Голямата базилика е равна на Акропола в Гърция, той се реставрира непрекъснато и затова се пише, у нас -  нищо. Домъчняло ми е дори за една противна статията даже, да ни напсуват, като за Ларгото."

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини