От х:

Днес в x:

Франция и Швейцария се задоволиха с нулево реми в битката за първото място

Изображение 1 от 3

    Франция спечели първото място в своята група А на европейското първенство, след като направи нулево равенство с Швейцария в директния сблъсък за лидерската позиция. Тя остана притежание на "петлите", като в днешния мач и двата тима изглеждаха доволни от получилото се реми.

    В другия двубой от групата по същото време Албания постигна исторически успех, побеждавайки с 1:0 Румъния. Това бе първи успех за тима на големи форуми, който ги остави в борбата за излизане от групите. Румънците пък със сигурност отпадат от турнира.

    В крайното класиране домакините събраха седем точки, а швейцарците останаха с пет. Албанците имат шанс да се класират за осминафиналите като един от най-добрите три отбора, след като вече имат три точки, а Румъния отпада от турнира с една спечелена точка.

    Двубоят на Франция започна с очакван домакински натиск, а най-активният на терена бе Пол Погба. Само през първите 15 минути вратарят на швейцарците трябваше да спасява два негови удара, а един път и напречната греда бе на негова страна.

    След половин час игра "петлите" намалиха оборотите, но продължиха да контролират играта. През първото полувреме Швейцария предпочете да остане в собствената си половина, за да чака възможности за контра атаки и чак към края му се раздвижи в преден план.

    Няколко минути след подновяването на играта се стигна до куриозен момент, при който след единоборство пред наказателното поле на швейцарците, топката се спука и трябваше да бъде сменената с нова. В 57-ата минута "петлите" създадоха страхотна атака, но за съжаление тя завърши без гол.

    Погба намери през четирима играчи в червено Антоан Гризман, той направи двойно подаване с Жиняк и нахлу в наказателното. Последва мощен изстрел, но вратарят на Швейцария се ориентира добре, направи крачка напред и отрази опасния удар.

    Половин час преди края в игра се появи Дмитри Пайе, който бе получил почивка от Дешан. Той раздвижи играта на тима си, а в 76-ата минута негов страхотен шут срещна напречната греда. Играчът на "Уест хем" продължи да тормози швейцарската защита, но до гол така и не се стигаше.

    В последните секунди Бакари Саня задържа играч на швейцарците за фланелката в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията и така резултатът се запази до края.

    В другия двубой от групата Румъния започнаха изключително активно двубоя и още в десетата минута Николае Клаудиу Станчиу отправи силен шут под гредата, но вратарят на албанците се намеси добре. Румънците атакуваха еднообразно и постепенно импулсът в играта им угасна.

    Албанците се защитаваха добре, изчакваха своя момент на контра и той дойде две минути преди почивката. Ледиан Мемушай пусна страхотно дълго диагонално центриране в наказателното поле, при което вратарят на румънците излезе неразчетено. Армандо Садику изпревари защитник в жълто и с глава прати топката в противоположния ъгъл.

    След почивката промяна в поведението и на двата тима нямаше и румънците атакуваха, а албанците се групираха добре и чакаха възможност за контра атаки. Десетина минути преди края в типично балкански стил Албания започна да бави времето, играчите падаха при всяко съприкосновение с противник и печелеха ценни секунди.

    Хаотичният натиск на румънците пък не водеше до нищо сериозно и в крайна сметка албанците удържаха крехката си преднина до края.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини