От х:

Днес в x:

Шампионът Испания подчини Турция и е на осминафинал на Евро 2016

Изображение 1 от 2

    Шампионът Испания стана първият отбор, вкарал три гола в един мач на Евро 2016. Воденият от Висенте дел Боксе състав се наложи с 3:0 срещу Турция.

    С това "фурия роха" събра шест точки в група D и вече е сред осминафиналистите. След вълнуващото равенство 2:2 с Чехия хърватите са втори с четири точки.

    Два гола за победата на Испания вкара Алваро Мората, а другият беше дело на Нолито.

    Европейският шампион имаше осезаемо превъзходство срещу съперника си. "Фурия роха" бързо хвана успеха в ръцете си и това даде възможност на Дел Боске да направи тактически смени.

    Турците, от своя страна, не успяха да затруднят Давид де Хеа. Те стигнаха само до няколко удара покрай вратата, като не отправиха нито един точен за целия мач.

    В 11-ата минута Мората получи от Жорди Алба в наказателното поле, но след като защитник на Турция игра с топката, тя се удари в гредата и излезе. След последвалия ъглов удар Жерар Пике изскочи и стреля с глава, но неточно.

    Испания поведе в 34-ата минута, когато след подаване на Нолито - Мората вкара с глава. Шампионите много бързо увеличиха преднината си. Три минути след първия гол дойде и вторият - Франсеск Фабрегас подаде, а след грешка на бранител топката попадна в Нолито, който от чиста позиция преодоля Волкан Бабаджан.

    Испанците практически си осигуриха победата в началото на второто полувреме с третия си гол. В 48-ата минута Андрес Иниеста изведе Алба зад защитата, а той подаде на непокрития Мората. Нападателят на "Ювентус" засече в празната врата. Футболисти на турския отбор поискаха да бъде отсъдена засада на Алба, но сигнал не последва.

    Воденият от Дел Боске отбор се почувства окрилен и изигра силни минути, но не можа да стигне до гол. Постепенно темпото спадна и нови попадения не дойдоха.
    Още от Евро 2016 УЕФА повдигна обвинения на Хърватия и Турция заради феновете Томаш Росицки няма да играе повече на Евро 2016 Фотогалерия: "Спортните терористи" от Хърватия Терим се извини за "пораженческoто поведение" на Турция

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини