От х:

Днес в x:

Ще срещнем извънземен разум след 1500 години

Ако ги има, ще трябва да почакаме 1500 години, за да влезат във връзка с нас. Астрономи от Корнел са изчислили това, а техният "вероятностен анализ на Парадокса на Ферми" ще бъде представен по време на срещата на американското астрономическо общество на 16-ти юни в Сан Диего.

Все още нямаме вест от извънземни, тъй като космосът е голямо място, но това не означава, няма никой там", казва студентът от Корнел студент Юън Соломонидис, на 19 год, който ще презентира анализа. Йервант Терзиян, изтъкнатият професор по астрономия от Корнел е съавтор на доклада.

Заключенията си астрономите правят на базата на Парадокса на Ферми и Принципа на посредственост.

Съществуват милиарди подобни на Земята планети в нашата галактика, а все още няма контакт с извънземни или среща с тях. Това е парадоксът на Ферми: космосът изобилства с възможности. Принципът на посредствеността - идва от 16-ти век, когато Коперник мах човека и Земята от центъра на Вселената - той казва, че физическитекачества на Земята не са уникални, тъй като природните процеси са вероятно еднакви в целия космос, и затова извънземните няма да ни откриват за известно време. Сега астронимите от Корнел конкретизират това време - 1500 години, считано от сега.

Професор Терзиян, който е приятел на покойния Карл Сейгън, обяснява в стил Сейгън

"Ние сме на третата планета около досадно скучна звезда, заобиколена от други напълно нормални звезди на около две трети от дължината на един от няколко клона на едно забележително средно спирална галактика. Принципът на посредствеността е идеята, че тъй като ние не сме на някакво специално място във Вселената, ние сме нещо специално във Вселената."

Търсенето на извънземни включва изпращането на сигнали, като телевизионни предавания, например. те вече пътуват, тези електронни послания на Земята - телевизионни и радио сигнали са изпратени в космоса, като страничен продукт на излъчването на предаванията. Тези сигнали пътуват от Земята от 80 години насам. За извънземните, които биха получили тези предавания, те вероятно ще са неразбираеми, казва Соломонидис. Извънземните ще трябва да се декодират вълните в звуци, и да се ориентират в 3000 човешки езици, за да разберат нещо.

Независимо от това, излъчваните от Земята сигнали сега са достигнали всяка звезда в радиус от около 80 светлинни години от Слънцето. Това прави около 8531 звезди и 3,555 подобни на Земята планети. Само нашата галактика Млечен път съдържа 200 милиарда звезди. Комбинирането в уравнения на Парадокса на Ферми  и принципа на посредствеността, авторите показват, че Земята ще се свърже с извънземна цивилизация, когато приблизително половината от галактиката Млечен път бъде сигнализирана - след около 1500 години.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Чу
    чудя се
    0 -1
    17:46, 16 юни 2016
    Чета това и се чудя какво си мислят мравките .... Дали си говорят за извънземни и ги търсят. Дали изпращат сигнали и чакат някой да им отговори ...
  • 2
    Се
    СЕЛЕНЖЕР
    3 -1
    21:37, 16 юни 2016
    Всеки ден в хасково щъкат извънземни в търсене на несъществуващи неща...същото се повтаря и в димитровград на пазара...след 1500 години земните ще изчезнат напълно и ще останат само извънземни...
Последни новини