От х:

Днес в x:

Нешка държала гимнастичките в концлагери, сега имали комфорт

Много неверни и излишни думи се казаха около случилото се с шампионката по художествена гимнастика от ансамбъла Цветелина Стоянова. Не е вярно, че днес някой оказва натиск върху тях - ако преди аз съм ги държала в концлагер, сега те имат пълен комфорт. Това каза Нешка Робева пред Нова тв.

Тя уточни, че след като е влизала многократно в спорове за това, накрая е приела, че може би самата тя греши - щом печелят медали, значи така трябва да бъде, каза Робева. "Те имат избор, това е тяхната професия. Друг въпрос са предстартовите състояния, които могат да бъдат много тежки и аз самата като състезател съм се "отказвала" много пъти", каза Нешка Робева. Тя призова обществото да помълчи сега, а има време и нужда от разговор за спорта.

В 21 век сме, за натиск и дума не може да става, каза Цветелина Кирилова, кондиционен треньор на гимнастичките. Тя добави, че Цвети Стоянова е "труден характер, мълчалива" и по външния й вид не може да се разбере какво й е, както е с другите момичета.

Да се говори за натиск, е безумие. Това заяви отново председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева. 

Раева определи като безумни обвиненията, че гимнастичката е била извадена от отбора."Кой е този треньор, кое е това ръководство, които ще извадят два дни преди европейско първенство основен състезател в състава и ще включат резерва, която няма нито едно състезание", попита тя.


 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини