От х:

Днес в x:

Франция прескочи групите след нова драма и два късни гола срещу Албания

Изображение 1 от 3

    Франция стана първия отбор, който си гарантира участие на осминафиналите на европейското първенство, след като записа трудна победа с 2:0 над Албания на стадион "Велодром" в Марсилия.

    "Петлите" доминираха през целия мач, но им липсваше прецизност в завършващата фаза. Албанците пък отново се представиха силно и с организирана игра успяха да затруднят максимално домакините.

    Защитата им все пак се пропука в края и французите стигнаха до успеха с голове на Антоан Гризман в 90-ата минута и Дмитри Пайе в продължението на срещата. Домакините стигат до победа с късни попадения във втори пореден мач, след като в първия си мач победиха драматично Румъния.

    Дидие Дешан направи две промени в сравнение със състава, който стартира срещу Румъния и изненадващо остави на пейката двете си големи звезди Пол Погба и Антоан Гризман. На тяхно място селекционерът заложи на Антони Марсиал и Кингсли Коман.

    Двубоят започна с очакван натиск на домакините, но постепенно албанците се успокоиха и заиграха в познатия си стил. Те бяха организирани, подредени добре и изпълняваха перфектно тактическите си задачи. Французите много трудно стигаха до наказателното поле на съперника, а там липсваше завършващият удар.

    До края на полувремето нито един от двата тима не успя да стигне до удар в очертанията на врата, а предимството в притежанието на топката в полза на Франция не доведе до нищо. Втората част също започна с териториално предимство на домакините и само минута след подновяването на играта Кингсли Коман имаше страхотна възможност да отбележи, но ударът му с глава мина встрани от вратата.

    Няколко минути по-късно албанците създадоха първия голям пропуск в мача. При центриране в наказателното Ледиан Мемушай изпревари защитник в синьо и някакси с тяло успя да играе с топката, но тя срещна страничния стълб.

    Дешан пусна в игра Погба и Гризман и атаките на французите започнаха да стават все по-опасни, като в основата на повечето от тях бе Дмитри Пайе. Нголо Канте и Коман пък не спираха да тормози албанците по десния фланг, а центриранията им към Оливие Жиру доведоха до няколко опасни удара с глава на нападателя. При един от тях футболистът на "Арсенал" прати топката в долния ляв ъгъл, но тя срещна гредата.

    Французите окупираха половината на съперника, но все още не успяваха да отправят удар в очертанията на вратата. Албанците обаче не изпаднаха в глуха защита и в редките моменти, когато владееха топката, се опитваха да атакуват.

    Обръчът около вратата на Албания се затягаше, а в последните десетина минути наказателното им поле бе като стрелбище за "петлите". В последната минута на редовното време албанците обаче се пропукаха и изпуснаха Антоан Гризман, който с глава прати топката в левия ъгъл след поредното центриране в наказателното.

    В шестата минута на продължението на мача Дмитри Пайе вкара втория си гол на турнира, с който подпечата успеха на своя тим.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини