От х:

Днес в x:

Унгария си припомни вкуса на победите на еврофинали с успех срещу Австрия

Изображение 1 от 2

    Унгария започна силно първото си участие в европейски финали от 1972 г. насам. Воденият от Бернд Щорк състав спечели с 2:0 срещу Австрия.

    Головете вкараха Адам Салай и Золтан Щибер през второто полувреме. В 66-ата минута Драгович от австрийския отбор получи втори жълт картон и беше отстранен.

    Това беше първият мач от програмата в група F. По-късно предстои срещата между Португалия и Исландия.

    Австрия и Унгария изиграха приятен двубой с чести атаки и положения пред двете врати. След почивката унгарците се представиха по-добре и това ги отведе до успеха.

    Австрия можеше да поведе още в първите секунди. За разочарование на привържениците обаче след удара от разстояние на Дейвид Алаба топката срещна гредата.

    В последните минути на първото полувреме двата състава си размениха по едно положение, но до гол не се стигна.

    След почивката унгарците се представиха по-добре. В 55-ата минута вратарят на австрийците Алмер спаси силен удар на Джуджак. Седем по-късно след хубава атака Унгария поведе. Ласло Клайнхайслер и Салай си размениха няколко подавания, а нападателят на "Хановер" се озова в чиста позиция в наказателното поле и пусна топката покрай вратаря на съперника за 1:0.

    Малко след това при атака на Австрия Драгович извърши грубо нарушение в наказателното поле на съперника и въпреки че негов съотборник впоследствие вкара, гол не беше зачетен, а той получи втория си жълт картон.

    Унгарците увеличиха преднината си в 87-ата минута. Тогава при бърза атака Щибер напредна и уверено преодоля Алмер.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини