От х:

Днес в x:

При какви провинения Русия може да изхвърчи от Евро 2016

УЕФА вече наказа Русия с условно изваждане от Евро 2016 заради поведението на феновете на "сборная". При какви провинения обаче воденият от Леонид Слуцкий състав наистина може да бъде отстранен от надпреварата?

В становището си УЕФА посочи, че наказанието ще влезе сила само ако провинението се случи на стадиона. За случващото се извън съоръженията отговорност носи местната полиция.

Чл. 16 в правилника на УЕФА за турнира посочва конкретните нарушения, които биха довели до наказание. В списъка влизат нахлуване или опит за нахлуване на терена, хвърляне на предмети и запалване на пиротехника.

Наказание ще последва и при използване на лазери и нанасяне на щети. "Използването на жестове, думи, предмети или други средства за предаване на каквото и да е послание, което не съответства на спортно събитие - от политически, идеологически, религиозен, обиден или провокативен характер", допълва правилникът на УЕФА.

Проявата на неуважително отношение по време на химните, както и липсата на ред и дисциплина на стадиона също попадат в списъка.

След мача между Русия и Англия на стадион "Велодром" в Марсилия фенове на "сборная" използваха непозволена пиротехника, нахлуха в сектор с привърженици на съперника и предизвикаха сблъсъци.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини