От х:

Днес в x:

Нова функция може да направи смартфон с Android неизползваем, ако го откраднат

Загубата или кражбата на смартфон е неприятна ситуация, в която доста хора са изпадали като има няколко неща, които можете да направите, като например услугата Android Device Manager, за да видите къде се намира устройството ви на картата. От своя страна тя предлага и други функции, с които да изтриете информацията, която съхранявате в тях от разстояние или дори да направите снимка на човека, който се опитва да отключи джаджата ви. Сега в интернет се появиха детайли за нов инструмент, който е част от Android Open Source Project (AOSP) програмата на Google и извежда тази идея на изцяло различно ниво, предаде AndroidHeadlines.

Благодарение на него собствениците на смартфони с Android ще могат да ги направят абсолютно безполезни за техните крадци, като не само изтрият информацията, но също да блокират достъпа до тях и да не им позволят да ги стартират. Водещите производители ще могат да избират предварително кои дялове в устройствата им ще поддържат тази функция и респективно да позволят на потребителите от разстояние да заличат файловете запазени в тях. Все още не знаем колко време ще бъде необходимо на Google да подобрят достатъчно възможностите на тази функция за да я превърнат в част от следващите версии на Android OS. 

За нас потребителите е добре да знаем, че компанията работи над подобни решения, които да ни позволят още по-лесно и бързо да имаме отново контрол над устройството си, дори ако е попаднало в чужди ръце. Подобни функции могат да допринесат и за намаляване на кражбите на смартфони, тъй като ще обезмислят изцяло идеята те да бъдат продадени след това, тъй като новия им собственик няма да може да работи с тях. Ще е интересно да проследим как за в бъдеще ще продължи да се развива този проект на AOSP и кога всички ние ще можем да работим с тази функция.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини