От х:

Днес в x:

България е в Топ 5 за руските туристи

България е в топ-5 на най-желаните туристически дестинации в Русия, съобщиха руски туроператори на конференцията "Перспективи в развитието на руския туризъм в България", която се проведе в черноморския комплекс "Албена".

В срещата под мотото "Здравей, България" участваха повече от трийсет туристически агенции, съобщи БТА.

След отлива от Турция и Египет най-предпочитаното място за почивка за руския турист е Кипър заради минималните визови формалности, а Гърция и Тунис си поделят второто и третото място.

Следват дестинации в самата Русия, а България се нарежда на почетното пето място в предпочитанията, съобщи Валерия Романенкова, директор по маркетинг и продажби в една от най-големите туроператорски компании в Русия.

Според генералния консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук през това лято се очаква ръст на руските туристи в България около 25 на сто.

Министерството на туризма в България се отнася с голямо внимание към руските туристи и максимално се старае да им осигури безопасност и комфорт, заяви дипломатът на конференцията.

Генералният консул сподели идеята за съвместни полицейски патрули - подобно на българско-румънските и българско-гръцките, които да оказват съдействие на руските летовници.

Руският турист в България е от бебешка до 90-годишна възраст, който изисква да получи виза при максимално облекчена процедура, да бъде настанен в хотел на брега на морето, да има осигурена храна по формулата "Всичко в цената" 24 часа в денонощието, да разполага с детски клубове, анимация, безплатно оборудване на плажа и други, описаха профила на летовника от туристическите агенции.

Туроператорите коментираха, че да се иска по 10 лева за шезлонг и чадър на плажа за руския турист е прекалено скъпо.

До края на годината ще бъде приета нова методология за отдаване на плажовете за стопанисване, което ще снижи цените на услугите, посочи Живко Табаков, съветник на министъра на туризма.

Той даде пример с курорта "Албена", където и сега гостите на хотелите не заплащат допълнително за чадърите и шезлонгите на плажа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини