От х:

Днес в x:

Обмислят по-строги мерки срещу пушенето на закрито

Работна група към Министерството на здравеопазването обмисля как да се подобри контролът по спазване на забраната за тютюнопушене на закрито.

Това се разбра от думите на здравния министър Петър Москов по време на днешния парламентарен контрол в отговор на въпрос от депутатът от РБ Настимир Ананиев (ДБГ).

Москов обясни, че групата работи от няколко месеца и в нея се изслушват мненията на асоциации, както и на хора от бизнеса. Министерството искало да създаде "по-ефективни оръжия" за инспекторите, които проверяват за нарушения на забраната за пушене на закрито.

Според Москов държавата трябва да провежда разяснителни кампании в училищата, както и да насърчава здравословния начин на живот.

По време на днешния парламентарен контрол Москов обясни, че 175 792 проверки са извършени миналата година, като са издадени са 225 предписания и 553 наказателни постановления за близо 477 500 лева.

Министърът заяви, че в голяма част от заведенията не се пуши. Ананиев обаче заяви, че тази забрана не се спазва и споед него това показва на младите хора, че няма последствия от тези нарушения. Реформаторът е категоричен, че трябва промяна в законодателството.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Последни новини