От х:

Днес в x:

Бъчварова: Само Митьо Очите е бил с бронежилетка

Интерпретациите по този случай надхвърлят многократно границите на истината и на морала.

Това каза вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова от парламентарната трибуна. Тя дойде в Народното събрание по настояване на БСП, които вчера поискаха обяснение за стрелбата по Димитър Желязков – Очите. "Откриваме туристическия сезон, към който бяха отправени толкова очаквания, с поредното начало на гангстерска война", каза тогава Мерджанов.

Днес Бъчварова заяви, че е прецедент извършителите на стрелба по известни фигури от престъпния свят да бъдат задържани толкова скоро след нея. Тя подчерта, че не може да представи пред депутатите цялата информация, която има, "защото в момента тече разследване".

Министърът повтори тезата на МВР, че до стрелбата се е стигнало след спор за място за паркиране между мъжа, който живее на семейни начела с дъщерята на Желязков и управителя на заведения в Слънчев бряг. 

"Имало е спречкване, при което са разменени удари между собственика и въпросното лице, предстоящ роднина на Очите. За случая не е сигнализирана полиция", обясни тя.

Бъчварова разказа, че около 21:00 часа на 8 юни пред заведението са се събрали близки хора до Желязков, а част от тях са влезли в заведението. Според нея мъжете пристигали по един - двама и не са вървели в група. Тя каза още, че мъжете не са били с бронежилетки и не са били въоръжени. След това се стигнало до спор, който завършил с изстрели.

"Конфликтът е възникнал спонтанно, няма данни той да е подготвян предварително. Изключително бърза реакция на полицията", обясни тя.

Министърът каза още, че само Желязков е носел бронежилетка. Тя каза още, че заради стрелбата са задържани над 30 души и се издирва още само един.

Бъчварова коментира и, че не знае да има политически чадър над Митьо Очите.

По време на обясненията на Бъчварова депутатите от БСП подвикнаха, че информацията, която представя, е известна от емисиите на телевизиите. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини