От х:

Днес в x:

393-ма арестувани в глобална операция против лекарства менте

Голяма операция против търговията с фалшиви медикаменти е приключила с ареста на 393 души, обяви Интерпол, цитирана от БТА.

Конфискувани са милиони потенциално опасни продукти, съобщават от международната организация за сътрудничество в борбата против престъпността. Фалшиви медикаменти за лечение на рак, фалшиви тестове за откриване на вируса на СПИН, фалшиви медикаменти за диабет, стоматологични материали менте и незаконно хирургическо оборудване са били открити в операцията, която е девета от този род.

В нея са участвали полицаи от 193 страни. Тя е била проведена от 30 май до 7 юни под кодовото название "Пангеа", което подсказва, че целта е да бъде обхванат целият свят.

Конфискувани са около 12,2 милиона фалшиви медикамента и са закрити 4932 интернет сайта, предлагащи тези продукти. По света са започнали 700 разследвания.

През миналата година осмото издание на "Пангеа" приключи с конфискуването на 20 милиона медикамента менте на обща стойност 81 милиона долара и с ареста на 156 души по целия свят. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини