От х:

Днес в x:

Слънчево и топло, малко дъжд в планините

Днес ще бъде слънчево, но около и след обяд над Западна България ще се развие купеста облачност.  Главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток

. Максимални температури между 23 и 28°, в София около 24°. Атмосферното налягане бъде малко по-ниско от средното за юни. През деня ще се задържи почти без промяна. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Над Черноморието ще бъде слънчево.

Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 20° - 23°, температурата на морската вода 19° - 20°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево, но над масивите от Западна България в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. По най-високите върхове ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 16°, на 2 000 метра – около 10°. В събота времето ще бъде предимно слънчево.

Временни увеличения на облачността ще има около и след обяд, но само на отделни места е възможно да превали за кратко. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 26° и 31°. В неделя преди обяд над цялата страна ще бъде слънчево, но след обяд и през нощта срещу понеделник в Северна и Западна ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици; възможни са и градушки. Дневните температури ще са с още градус-два по-високи.

В понеделник на много места в страната ще има валежи и гръмотевични бури. Ще бъде и по-хладно, с максимални температури между 20° и 25°.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини