От х:

Днес в x:

Цялата кръв на Бургас влята в Очите. Преглед на печата

24 часа

Цялата кръв на Бургас влята в Очите

Мъж на 46 г. загина, а осъденият като наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите е в критично състояние след стрелба в Слънчев бряг в сряда вечерта. Още двама са ранени, но по-леко.

Над 30 л кръв са били прелети на Желязков от постъпването му в бургаската болница на 8 юни вечерта до 9-и следобед. На практика във вените му вече тече не негова, а кръвта на други хора. До 15,30 ч в четвъртък за несебърския бос са били осигурени над 50 сака с кръвна плазма.

„Труд”

Спецпрокуратурата поема делото КТБ

Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев ще бъде изправен пред спецсъда като лидер на престъпна банда, която присвоила 206 млн. лв. от банката. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Вчера обвинители от Софийската градска прокуратура са предали разследването по делото „КТБ“ на колегите си в спецпрокуратурата.

„Стандарт”

Митьо Очите гръмнат в спор за таксита

Летовниците в Слънчев бряг са в шок след мутренската война за територии в морския ни мегакомплекс. Хората са в паника, след като към 21 часа в сряда около 40 въоръжени с брадви мускулести мъже, водени от наркобоса Димитър Желязков-Митьо Очите атакуваха заведението "4 You", стопанисвано от наркодилъра Божидар Кузманов-Божо Козела. Хората на Очите са посрещнати от дузина не по-малко мускулести, но въоръжени с пистолети мъже. При престрелката е убит гардът на Очите Александър Алексиев-Сашо Водолаза, а самият наркобос е надупчен с 5 куршума. Бронежилетката е спасила другия му гард - Николай Маринов, познат като Кольо Магарето. Всичко това се развива пред погледа на десетки туристи, които са в курорта от началото на сезона.

 „Монитор”       

Стотици далавери с ВЕИ-тата на прокурор

Установихме стотици фрапиращи нарушения в електроенергетиката и за всяко от тях ще бъдат подадени сигнали до прокуратурата. Най-много са в областта на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ). Това заяви Валери Симеонов, председател на анкетната комисия в НС, чийто доклад за състоянието на енергетиката бе приет днес от депутатите.

Експанзията на производители на електрическа енергия от фотоволтаични и вятърни централи е настъпила заради законови и регулаторни грешни решения. Сред най-често срещаните нарушения при ВЕИ централите е, че са присъединени към мрежата, въпреки че не отговарят на изискванията за това. Нямали измервателни уреди, а фалшиви документи за въвеждане в експлоатация, с несъответствия на мощности.

„Сега”

За шести път Страсбург осъди България заради акциите на Цветанов

България стана редовен клиент на съда в Страсбург заради акции и изказвания на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Европейският съд за правата на човека (ЕСПЧ) за шести пореден път осъди страната ни - този път заради ареста на бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. Съдът е приел, че при неговото задържане е упражнена сила, отношението е било нечовешко и Попов е бил унизен.

„Дума”

Властта се оплете в оправдания за престрелка

Престрелка между десетки тежковъоръжени мъже в Слънчев бряг стана причина управляващите и МВР да се оплетат в опитите си да омаловажат инцидента. В сряда привечер няколко души бяха ранени, един почина, а Димитър Желязков-Митьо Очите бе откаран в болница с опасност за живота. Около 40 души от приближените на Желязков тръгнали към ресторант "4 You". Собственикът на заведението притежава няколко ресторанта, както и една от най-оборотните дискотеки в курорта. Божидар Георгиев е познат в крими средите, известен е с прозвището Божо Оксижена. появиха се информации, че е гравитирал около покойния Бай Миле и е изпълнявал мокри поръчки за СИК.

„Капитал дейли”

Защо гостуващият щатски разрушител USS Porter е по-специален

Може би си спомняте шумно тиражираната от проруските медии история за американския военен кораб Donald Cook, който преди около две години патрулираше в Черно море и бе многократно "облетян" от руски бойни самолети Су-24 в серия симулации на атаки. Подобно нещо се случи и през април тази година, когато въпросният американски разрушител (или ескадрен миноносец според руската класификация) изпълняваше рутинна тренировъчна операция в Балтийско море в близост до руския анклав Калининград. И тогава, и сега, единствената причина да не се стигне до реален въоръжен инцидент между Русия и САЩ беше, че по време на облитанията руските самолети не са носили въоръжение на борда си, а американските моряци очевидно са проявили здрав разум.

От тази седмица в български териториални води гостува един от братята-близнаци на Donald Cook – разрушителят USS Porter. В сряда той акостира в пристанище Варна и ще остане там до петък. Според информация от командването на Шести американски флот в Неапол, Италия, корабът е навлязъл в Черно море на 6 юни и ще изпълнява рутинна патрулна операция. По силата на Конвенцията от Монтрьо той има право да остане в района до 21 дни след преминаването си през Босфора.

„Новинар”

До седмица започва строежът на връзката с Турция

До седмица ще започне изграждането на газовата връзка с Турция. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на конференция в София за газовата инфраструктура в Европа.

Той обясни, че строежът на интерконектора ще започне до седмица-две или най-късно до края на юни. По думите му в страната върви усилена подмяна на компресорни станции, които са реверсивни и потокът газ може да върви в двете посоки. В тази връзка в началото на следващата седмица предстои откриването на една такава в Петрич в близост до българо-гръцката граница. В момента държавата усилено строи газовата връзка в Румъния, като премиерът се надява тази година да започне изграждането и на тази със съседна Гърция.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини