От х:

Днес в x:

А група отива в историята, новият ЦСКА влиза в елита

Новият формат на първия ни футболен ешалон трябва да стане ясен днес. От 14:00 часа, в хотел "Експо" на бул. "Цариградско шосе" в София ще се проведе среща между работната група от БФС, холандската фирма Hypercube и заинтересованите страни за оптимизация на структурата в първенството.

Професионалните клубове ще изберат чрез гласуване новия формат на провеждане на шампионата, след което той да бъде предложен за одобрение от страна на Изпълнителния комитет на БФС.

По информация на “24 часа” днес ще бъде последния ден на “А” група, която ще бъде закрита от изпълкома на БФС, за да може да се направи тоталната реорганизация на първенството.

В новият елит отборите ще са 14, като освен отборите от този сезон, там ще са още преобразуваният “Литекс”, който вече се нарича ЦСКА-София, първенецът в Б група от този сезон “Дунав Русе”, “Локомотив” (Горна Оряховица), “Верея” (Стара Загора) и “Нефтохимик” (Бургас). Любопитното е, че последните 2 отбора едва се спасиха този сезон от изпадане във В група.

След изиграването на 26 кръга първенството се разделя на първа шестица и втора осмица. В тях обаче ще има и плейофи, а не само мачове един срещу друг.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини