От х:

Днес в x:

Танцьорки се завърнаха от Чирпан с пълен комплект призови места

Изображение 1 от 3

    Три призови места в три възрастови групи завоюваха танцови клубове, водени от Ангелина Кръстева в конкурсната програма на фестивала „Надиграване в Чирпан“.

    Младежкият състав от Първомай получи първа награда в групата 14-18 години за хореографията си върху песента „Катерино моме“ и хорото „Стамена“.

    Най-малките танцьорки от Първомай – Танцов клуб „Веселите крачета“ станаха трети в групата с най- голяма конкуренция – деца между 10 и 14 години.

    При танцьорите над 18 години,  втори са Танцов клуб „Хорцето“ – село Караджалово с изпълнение на Тракийска ръченица и ситно селско шопско хоро.

    Наградените получиха грамоти, купи, и предметни награди -Аудио уредба, мини колона, фотоапарат.

    Фестивалът се проведе на 4 юни и беше с участието на 21състезаващи се  танцови формации от цялата страна. Имаше и фестивално надиграване без конкурсен характер. Проявата е организирана от Община Чирпан и читалище "П.К. Яворов" и е под патронажа на кмета на Чирпан. Журито беше оглавено от акад. Крум Георгиев, хореографа на един от най-успешните танцови клубове „Чанове“ Кирил Кирчев и представителя на Община Чирпан – Мария Илиева.

    Изключително развълнувана и доволна от представянето на ръководените от нея състави, Ангелина Кръстева сподели, че фестивалът е бил отлично организиран, а момичетата и жените са се представили на много добро ниво, изигравайки чисто танците и хората си. 

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини