От х:

Днес в x:

Бебе пират ограби интелектуално Prince! (Видео)

Принс (Prince) и издателите му заведоха поредното безумно дело срещу майка и нейното бебе за това, че са пуснали клип в Youtube.

Ако всичко това ти звучи като поредната измислица на жълтата преса - по-добре си припомни какво се случи в края на миналата година с най-големите фен сайтове на Принс.

Какъв е случаят сега?

Напълно безобиден, на пръв поглед.

Гордата майка Стефани Ленз (Stephanie Lenz) снима децата си, едното от тях е току-що проходилото бебе, как се подрусват и тичат в дома си, на фона на някаква музика. (на някаква, защото от клипа почти нищо не се чува)

След това Стефани качва видеото в Youtube.

Уви, Universal Music Publishing, издателите на Принс, разбират за видеото и настояват то да бъде свалено, защото "нарушава авторски права".

От Youtube наистина свалят клипа, но не след дълго го активират отново, по молба на Стефани, която изтъкнала, че го прави заради роднините и близките.

От Universal обаче не се отказват и настояват клипа да бъде свален за пореден път, защото нарушавал закона за "интелектуалната собственост" в САЩ.

Какво се случва с днешна дата?

В Youtube, при добро желание, могат да се намерят не-малко клипове на Prince, които също (най-вероятно) нарушават "закона за интелектуална собственост".

Клипът на Стефани все още може да се гледа в канала й в youtube, където коментарите по темата за делото са хиляди. Тя се надява на справедлив процес, въпреки безумната причина за започването на това дело.

Как Принс и издателите му не са се сетили още да ходят от купон на купон и да третират слушащите музиката му за престъпници? А колко дела са пропуснали да заведат срещу дискотеки по цял свят заради това, че използват музиката му за да си забавляват клиентите?...

Ето го и спорното видео, качено в сайта за споделяне на клипове на 7 февруари 2007 г.
Източник: mp3.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини