От х:

Днес в x:

Австралийските политици си признават масово, че са пушили марихуана

Леките дроги били обичаен младежки грях
Вицепремиерът на Австралия Джулия Гилард призна в радиоинтервю, че докато е била студентка, е пробвала марихуана, съобщи Франс прес. "В университета пробвах трева, но не ми хареса" – отбелязва Гилард, като добавя, че не отдава голямо значение на този факт, защото почти всеки възрастен австралиец би могъл да направи подобно изявление.

Ден по-рано лидерът на опозиционната Либерална партия, милионерът Малкълм Търнбул, също е признал, че е опитвал леки наркотици. В телевизионно шоу Търнбул е признал, че е пушил трева, но побързал да добави, че смята този факт за грешка. За употреба на марихуана на младини и в студентските години са си признали още министърът на финансите Уейн Свен и министърът на околната среда Питър Гарет (последният, преди да се захване с политика, е бил фронтмен на рокгрупата "Midnight Oil"). Един от лидерите на парламентарнта опозиция и министър на здравеопазването Тони Абът също се е разкаял, че на младини е пробвал трева.

В Австралия пушенето на марихуана е забранено със закон. Статистиките обаче показват, че 750 000 австралийци пушат трева веднъж седмично, а 300 000 – всеки ден.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини