От х:

Днес в x:

Информация за банкови сметки на търг в eBay

Данни за 1 милион клиенти били купени срещу $75
ИТ мениджър, който закупил употребяван компютър от eBay, откри, че машината съдържа банкова информация за 1 милион лица. Компютърът, продаден за £35 (около $75), бил собственост на Graphic Data, компания, която съхранява данни за клиенти на банки и други финансови компании.
Данните включват номера на банкови сметки, телефонни номера и други подробности за един милион клиенти на банките NatWest, Royal Bank of Scotland и American Express. За щастие, човекът, станал случайно притежател на ценната информация, не я е разкрил на никого, нито се е възползвал от нея. Той дори върнал на предишния собственик компютъра заедно с един сървър, за който наддавал и спечелил в eBay.
От Graphic Data твърдят, че знаят кой е служителят, продал сървъра, и смятат, че той е допуснал неволна грешка, предлагайки машина, от която не е изтрита надеждно цялата информация.
Независимо от щастливия край, вече е започнало разследване, което да определи кой стои зад потенциалното нарушаване на закона за защита на данните. От Graphic Data ще бъдат поискани обяснение на случилото се и какви стъпки ще бъдат предприети за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.
Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини