От х:

Днес в x:

Каварна или Ахтопол? Битката за рок столица започва!

Паметник на Deep Purple ще бъде открит на 6 септември в Ахтопол, пише вестник "Монитор", цитирайки авторът на скулптурата Добромир Иван.

Паметникът ще бъде поставен на "Стената на рока" (очевидно имало и такова нещо), която започва от кметството на морския град и стига до пристанището. Мястото не е избрано случайно - идеята е Ахтопол да се превърне в Меката за хипитата и рок феновете, където всяка година да се посреща Джулай морнинг.

"Образът на паметника е обобщаващ и алегоричен, но е вдъхновен от лика на барабаниста на Purple, Иън Пейс (Ian Pace)", споделя скулпторът пред вестника.

"Любопитно е, че в основата му ще има място за забождане на индийски ухаещи пръчки. Всеки може да ги поставя и да ги пали. Това е препратка към най-известния им хит Smoke on the Water и своеобразна закачка към зрителите."

Върху "Стената на рока" в Ахтопол има вече няколко творби от Добромир Иван.

Миналата година бяха поставени скулптури, посветени на Джими Хендрикс (Jimi Hendrix) и Георги Минчев, тази година - на Франк Запа (Frank Zappa), следващата година ще бъдат открити на Леа Иванова и такъв на Джими Пейдж (Jimmy Page) и Робрт Плант (Robert Plant).

Всичките те, според автора, заформят цикъла "Съвременни музиканти".

Като е тръгнало така, да препоръчаме и ние "съвременни" музиканти, като например Ози (Ozzie), Алис Купър (Alice Cooper), Rolling Stones, Beatles... Всички те са от съвременни по-съвременни.


Източник: mp3.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини