От х:

Днес в x:

Пръскането срещу комари отложено за вторник

Пръскането с топъл аерозол срещу комари и бълхи в Хасково, предвидено за периода 22 – 25 юли, не се е провело поради неподходящи климатични условия, информираха от общината. Обработката ще се проведе на 29 и 30 юли, вторник и сряда, допълниха от администрацията.

Препаратите са одобрени от министерството на здравеопазването и от световната здравна организация. В използваните концентрации те са безвредни за здравето на хората.

Пръскането ще става от 22.00 до 06. 00 часа по следния график:
29 юли – северна част на града – бул. "България" и река Хасковска, бул. "Съединение", бул. "В. Левски", бул. "Раковски", ул. "Дунав", ул. "Стара планина", ул. "Единство", ул. "Банска", парк "Кенана" и деретата в кварталите "Бадема", "Куба", "Орфей", "Изгрев" и северно от ж.п. Гара;

30 юли – южна част на града – бул. "Освобождение", бул. "Илинден" и река Бели кладенец, ул. "Панорама", ул. "Добруджа", ул. "Каменна", бул. "В. Левски" северно от бул. "България", ул. "Бачо Киро", парк "Ямача" и кв. Болярово


Пчеларите да вземат мерки за опазването на пчелните семейства, препоръчват от общината. До обед на следващия ден да не се влиза в обработените озеленени площи, както и да се преустанови пашата на добитък в този период, допълват от администрацията.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини