От х:

Днес в x:

Пръскат нощем срещу комари

Пръскане с препарати потив комари и бълхи започва в Хасково от днес, съобщиха от общинската администрация. Аерозолите са одобрени от министерството на здравеопазването и Световната здравна организация като безвредни за хората в съответните концентрации. Пръскането ще започне довечера след 22 часа и ще продължи до 6 сутринта.

Днес с топъл аерозол ще се обработи северната част на града: бул. "България" и река Хасковска, бул. "Съединение", бул. "В. Левски", бул. "Раковски", ул. "Дунав", ул. "Стара планина", ул. "Единство", ул. "Банска", парк "Кенана" и деретата в кварталите "Бадема", "Куба", "Орфей", "Изгрев".



Утре ще се пръска в южна част на града: бул. "Освобождение", бул. "Илинден" и река Бели кладенец, ул. "Панорама", ул. "Добруджа", ул. "Каменна", бул. "В. Левски" северно от бул. "България", ул. "Бачо Киро", парк "Ямача" и квартал "Болярово".

Пчеларите да предприемат мерки за опазване на пчелните семейства, предупреждават от общината. Препоръчително е до обед на следващия ден да не се влиза в обработените зелени площи и стопаните да не пускат животните си на паша в тях.


Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини