От х:

Днес в x:

Йовчева покани казаци в Хасково

"Казашки ансамбъл" от украинската област Луганск ще гостува в Хасково по време на празниците на града през септември. Това е част от договореностите между областните управители на Луганск и Хасково по време на приключилата преди дни българска визита.

Миналата седмица губернаторката Райна Йовчева води официална делегация в Украйна, в която взеха участие представители на регионалната и местната власт и бизнесмени. Официална делегация от Луганск пък се очаква да пристигне в Хасково в края на септември.

Ансамбли от Хасково също ще гостуват в украинската област, предвидени са и спортни мероприятия по време на празниците на област Луганск в Украйна, които съвпадат с тези на Хасково в началото на септември.
По време на 5-дневната визита са проведени много срещи между представители на бизнеса и е декларирано желание за бъдеща съвместна работа.

На VII Международно изложение "Източните врати на Украйна-2008", заради което българската делегация официално посети украинските си колеги област Хасково бе представена на специален щанд. На него в детайли бе представен потенциала за развитие на града и региона.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини