От х:

Днес в x:

Европа без нефт, каза Чавес

Венецуела може да прекрати доставките на нефт за страните от Евросъюза в знак на протест срещу закона за борба с нелегалните имигранти, заяви венецуелския президент Уго Чавес, цитиран от AFP.

"Нашият нефт няма да стига до тези страни от ЕС, които приемат закона" - заяви Чавес. Освен това президентът на Венецуела спомена, че след като страните от Евросъюза смятат да изпращат обратно нелегалните имигранти, то Латинска Америка в отговор може да върне европейските инвестиции.

В сряда Европейският парламент одобри общ закон за ЕС свързан с борбата против нелегалните имигранти. С него властите получиха разрешение да държат под стража нарушителите до 18 месеца преди да ги депортират.Преди този срок бе едва няколко седмеци. Според новия закон имигрантите ще трябва да напуснат страната в срок от 30 дни. Ако не изпълнят това доброволно ще бъдат принудително екстрадирани.

Новият закон предизвика многобройни протести от страна на провозащитните организации, относно това, че задържане под стража от толкова дълъг период - 1,5 години, нарушава човешките права.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини